Pressad potatis i lök med kebab & saftig grönsallad
3 - 4 port

300 g kebabkött
1 msk smör
1 kg potatis
1 gul lök
1 msk vegeta
1 tsk svartpeppar
1 tsk vitlökspulver
Skala och koka potatisen ca 20 min. Häll av vattnet. Skala och hacka en gul lök och fräs tillsammans med de torra kryddorna tills löken fått en brun färg. Tillsätt potatisen som du pressat samman med en potatispress. Vänd ett par gånger i kastrullen. Klart!
Sallad
1 salladshuvud
1 burk majskorn
1/2 gurka
1 - 2 tomater
1 msk olja
1 msk äppelcidervinäger
Salt (efter smak)
1 dl creme french
Hacka salladshuvud i mindre bitar. Skala och dela gurkan i "halvmånar". Dela tomaten i mindre bitar. Lägg i majskornen och häll på oljan samt vinägern. Salta. Smaka av och tillsätt ev det som fattas. Lägg i créme french och blanda samman allt. Klart!
