jaskin.blogg.se

Välkommen. ❤ ...till en blandning av det bosniska -svenska köket...

Pressad potatis i lök med kebab & saftig grönsallad

Publicerad 2016-04-25 22:16:30 i Kött och köttfärs, Ris och potatis, Sallader,

3 - 4 port

300 g kebabkött 
1 msk smör

1 kg potatis
1 gul lök
1 msk vegeta
1 tsk svartpeppar
1 tsk vitlökspulver

Skala och koka potatisen ca 20 min. Häll av vattnet. Skala och hacka en gul lök och fräs tillsammans med de torra kryddorna tills löken fått en brun färg. Tillsätt potatisen som du pressat samman med en potatispress. Vänd ett par gånger i kastrullen. Klart!

Sallad
1 salladshuvud
1 burk majskorn
1/2 gurka
1 - 2 tomater
1 msk olja
1 msk äppelcidervinäger
Salt (efter smak)
1 dl creme french

Hacka salladshuvud i mindre bitar. Skala och dela gurkan i "halvmånar". Dela tomaten i mindre bitar. Lägg i majskornen och häll på oljan samt vinägern. Salta. Smaka av och tillsätt ev det som fattas. Lägg i créme french och blanda samman allt. Klart!

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela