Färsfylld paprika med hemmagjord potatismos
(4 - 5 port)
4 - 5 spetspaprikor
250 g nötfärs
1 dl ris
1 morot
1 gul lök
1 msk tomatpure
2 msk olja
1 msk vegeta
1 tsk salt
1 tsk peppar
1 tsk paprika pulver
Vatten
Blanda färsen med övriga ingredienser utom (oljan, tomatpuren och vattnet) i en bunke. Skär bort toppen på paprikorna och tag ut innehållet. Fyll varje paprika full med röran du blandat samman. Rada upp i en kastrull. Häll på oljan och tomatpurén, fyll över med vatten så det täcker paprikorna. Koka på medelhög värme i ca 1 - 1/2 timme. Tillsätt ev 1 dl vatten när det första dunstat bort. (Tills paprikorna mjuknat), Klart!
Potatismos
1 kg potatis
2 dl mjölk
2 msk smör eller margarin
1 tsk vegeta
1 tsk vitlökspulver
1 tsk svartpeppar
Skala och koka potatisen. När de är klarna, slå av vattnet och pressa samman de med en potatispress, blanda i mjölken smöret och de torra kryddorna. Servera!
